×
Meniu

Acţiune cultural-distractivă pentru lucrători medicali teleneșteni

Comitetul Sindical și administrația IMSP SR Teleneşti au organizat, pe 20 iunie curent, o acţiune cultural-sportivă în cadrul Pensiunii turistice “Trei Păstori” din satul Zăhăreuca, raionul Telenești.

La această activitate au participat circa 100 de lucrători medicali şi farmacişti din toate subdivziunile instituţiei. Scopul evenimentului a fost de a-i întruni pe cei care au contribuit, prin efortul şi entuziasmul lor, la rezultatele bune inregistrate de IMSP SR Teleneşti pe parcursul ultimilor doi ani.

La activitate au fost prezente autorități ale raionului Telenești: Mariana Ombun, președintele raionului, Alexandru Taburceanu, vicepreședinte, și Alina Pascaru, șefa Direcției Educație. Cu acest prilej, președintele raionului, Mariana Ombun, a adresat un mesaj de felicitare pentru angajații instituției.  Totodată, Mariana Ombun, din numele Consiliului raional Telenești, precum și din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Moldova, a înmânat unui șir de medici și asistenți medicali diplome pentru activitatea prodigioasă, profesionalism și abnegație în domeniul ocrotirii sănătății populației și contribuție personală la dezvoltarea sistemului de sănătate. Din partea Biroului Executiv al Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova lui Alexei Bivol, directorul IMSP SR Teleneşti, i-a fost înmînată diplomă de excelență  în semn de înaltă apreciere a activității manageriale și promovarea parteneriatului social întru soluționarea problemelor salariaților.

De asemenea, mai multor lucrători medicali le-au fost decernate diplome din partea Biroului Executiv al Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova, Asociației de Nursing din Moldova și Reprezentanței Canada a Consiliului Mondial Român.

După serviciul divin, oficiat de slujitori ai altarului, directorul Alexei Bivol a ţinut să le mulţumească lucrătorilor medicali şi farmaciştilor, specificînd că munca tuturor a avut un rol important în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Un rezultat al muncii asidue a întregului colectiv al instituţiei, care ține la imaginea sa şi pentru care sănătatea publică este mai presus de toate, a menţionat în discursul său Alexei Bivol.

Evenimentul a continuat cu o serie de concursuri sportiv-distractive. Participanţii au concurat la probe de forţă şi de inteligenţă. Juriul a apreciat la justa valoare efortul şi, nu în ultimul rind, talentul concursanţilor, anunţind la finalul competiţiilor că învingătorii s-au ales cu o excursie la Complexul subteran Cricova și un concert la Palatul Național “Nicolae Sulac”.

Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului se sărbătoreşte în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, fiind instituită prin decret prezidenţial în anul 1994.