×
Meniu

Pentru jurnaliști

Acord pentru activităţi media

În cadrul Instituţiei Medico-Sanitare Publice Spitalul raional Teleneşti toate cererile pentru interviuri, filmări, realizări de fotografii se vor face prin intermediul administraţiei acesteia. În situația în care directorul spitalului nu este prezent în unitate, accesul reprezentanților mass-media este permis numai cu aprobarea vicedirectorului sau a purtatorului de cuvînt.

Accesul reprezentanților mass-media în spital este permisă pe baza înregistrării lor în registrul de vizitatori. Pe toată durata deplasărilor în incinta spitalului, reprezentanții mass-media vor fi însoțiți de purtătorul de cuvînt, vor putea discuta cu persoana desemnată de administrația spitalului din subdiviziunea despre care se solicită informații.

Reprezentanţii mass-media pot filma în spital numai în spaţiile pentru care directorul şi-a exprimat acordul, iar intervievarea pacienţilor sau filmarea acestora se poate face numai în condiţiile legii. În cazul ignorării acestor cerinţe vi se va cere să părăsiţi instituţia. De asemenea, nu pot fi acordate reprezentanţilor mass-media informaţii despre pacienţii internaţi fără consimţămîntul acestora, cu excepția cazurilor în care imaginile sunt necesare diagnosticului sau tratamentului și evitării suspectării unei culpe medicale.

Toate informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidențiale chiar și după decesul acestuia. Vă rugam să nu contactaţi în acest scop în mod direct secţiile spitalului. Dacă aveţi nevoie de informaţii suplimentare, contactaţi Serviciul Informare şi Comunicare cu mass-media al instituţiei.