×
Meniu

Asistente medicale instruite în domeniul nursingului, la Telenești

Douăzeci de asistente medicale de la IMSP Spitalul raional Telenești participă la un curs de instruire, organizat de Centrul de educație medicală continuă a personalului medical și farmaceutic cu studii medii din municipiul Bălți.

ANA PATRASCO

Cursul are genericul “Nursing clinic” și se desfășoară în perioada 30 septembrie-11 octombrie curent  în incinta Spitalului raional Telenești . Programul de studii presupune 76 de ore teoretice și practice și un studiu individual de patru ore.

Potrivit formatorului acestui curs, Ana Patrașco, asistentă principală a IMSP Spitalul raional Telenești, programul instructiv  include ore de istorie a nursingului, de elaborare a planului și procesului de cercetare în nursing, analiza și interpretarea datelor, precum și  de gerontologie și îngrijiri în geriatrie.

De asemenea, spune Ana Patrașco, va fi acordată atenția asupra aspectelor psihologice și rolului comunicării în activitatea personalului medical mediu, problemelor de drept, etică și deontologie medicală. După finalizarea cursului beneficiarele urmeaza să susțină teste de evaluare, a mai precizat sursa citată.