×
Meniu

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Asistentului Medical

Profesia de asistent medical presupune multă grijă și dragoste față de oameni. Zilnic asistentul medical dăruiește oamenilor căldură și speranță fără ceva în schimb. El este cel care se dedică profesiei, făcînd abstracție de la zilele de odihnă, familie și viața personală.

ALEXEI BIVOL

Asistenta principală Ana Patrașco felicită asistentele medicale din Secția Boli Contagioase

“Din tot sufletul le mulţumesc tututor asistenţilor medicali pentru dăruire, pentru că nu văd în îngrijirea bolnavului o povară şi menţin credinţa de vindecare a pacienţilor.  Vă doresc să aveți răbdare și perseverență în alinarea suferinților pacienților. Vă doresc să împărtășiți o activitate încununată de succes și experiențe noi care să vă ajute sa faceți față provocărilor timpului”, a menționat în mesajul său de felicitare, Alexei Bivol, directorul IMSP Spitalul Raional Telenești.

Ziua Internațională a Asistenului Medical este celebrata anual, în întreaga lume, la 12 mai, dată ce marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ”Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională şi instituţională a asistentelor medicale.

În Republica Moldova, prin decizia Ministerului Sănătăţii, Ziua Internaţională a Nurselor este sărbătorită începând cu 1994. Nursing/asistenţă medicală este o activitate profesională, desfăşurată în scopul promovării şi menţinerii sănătăţii, prevenirii îmbolnăvirilor, îngrijirii şi recuperării persoanelor bolnave şi sănătoase de la concepţie pînă la sfîrşitul vieţii.