×
Meniu

Daca vrei să devii medic…

Absolvenții de bacalaureat și ai Colegiului de Medicină pot depune, începind cu 8 iulie curent, cererile de participare la concursul de admitere pentru anii de studii 2019-2020  la USMF „Nicolae Testemițanu”. Actele vor putea fi depuse timp de două săptămâni, iar pe 28 iulie vor fi anunțate rezultatele finale, notează publicația sanatateainfo.md.

Anul acesta 80 la sută dintre locuri vor fi oferite absolvenților de licee, 20 la sută celor cu diplome de studii profesionale și 15 la sută candidaţilor rămaşi fără ocrotire părintească, sau care dețin grad de dizabilitate ce le permite frecventarea studiilor şi practicarea profesiei, sau unde ambii părinţi sunt cu grad de dizabilitate.

De asemenea, se va oferi prioritate tinerilor ai căror părinți au participat la acţiunile militare pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, în războiul din Afganistan sau la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, militari, participanţi la operaţiunile militare post-conflict cu caracter umanitar în Irak. Cei care provin din familii cu patru şi mai mulţi copii sau sunt absolvenţi ai şcolilor din localităţile de est ale republicii, sau din familii de romi sau au efectuat serviciul militar în termen.

Locurile cu finanţare bugetară pentru anul de studii 2019-2020, urmează a fi stabilite printr-o hotărâre de guvern. Rezultatele intermediare ale concursului vor fi afișate în data de 23 iulie, iar până în data de 25 iulie, câștigătorii trebuie să-și depună documentele în original. Rezultatele finale vor fi prezentate pe 28 iulie.

Dacă după sesiunea de bază vor exista locuri neacoperite, se va organiza sesiunea suplimentară de admitere. Astfel, în perioada 30 iulie-2 august 2019, doritorii vor putea depune actele, iar în data 5 august vor afla rezultatele.

Comisia de admitere va activa de luni până vineri, între orele 9:00-17:00, cu pauză între 13:00-14:00, în Blocul didactic central.

Anul acesta  au absolvit USMF 934 de studenți. Dintre aceștia, 632 de studenți din Republica Moldova și 302 cetățeni din alte 13 state.