×
Meniu

Cum poate fi descoperită o informație falsă la Telenești?

Care sunt riscurile manipulării și cum poate fi evitată manipularea mediatică au fost unele dintre subiectele discutate în cadrul unei acțiuni din cadrul Campaniei  „Stop Fals!”, organizată luni de Asociaţia Presei Independente din R. Moldova la Telenești.

Activitatea împotriva informațiilor false și tendențioase s-a desfășurat în incinta  Bibliotecii publice “Vasile Alecsandri”, la aceasta participînd circa 30 de persoane de la diverse instituții din localitate.

În cadrul întîlnirii jurnalista Alina Radu, directorul publicației “Ziarul de Gardă”, a prezentat studii de caz despre manipularea mediatică, atenționînd publicul asupra pericolului dezinformării  prin intermediul știrilor transmise de unele instituţii mass-media din Republica Moldova. Jurnalista le-a sugerat participanților să depună plângeri la instituțiile de reglementare și de autoreglementare mass-media din țară pentru a cere să li se facă dreptate. În cazul în care nu sunteți satisfăcuți de felul cum reprezentanții mass media reflectă evenimentele, contactați-i pe proprietarii instituțiilor media și solicitați-le explicații, de ce informația a fost denaturată, a spus jurnalista.

De notat că la finele activității doritorii au beneficiat de câte un abonament gratuit la „Ziarul de Gardă”, iar cei mai activi participanți au primit din partea API câte un tricou sau chipiu cu însemnele Campaniei “Stop Fals!”.