×
Meniu

Depuneri de flori la ”Memorialul eroilor căzuți la datorie”

La Telenești, manifestaţiile dedicate Zilei Victoriei şi Zilei Europei, desfăşurate pe 9 Mai, au început cu un miting comemorativ, organizat la ”Memorialul eroilor căzuți la datorie” din localitate. Evenimentul a demarat cu un moment de reculegere si un serviciu divin, oficiat de preoți.

La miting au participat reprezentanți ai Consiliului raional și Primăriei, veterani de razboi și rude ale acestora, militari, reprezentanți ai IMSP Spitalul raional, profesori și elevi de la gimnaziul ”Mihai Eminescu”, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție și Inspectoratului Fiscal, Bibliotecii publice”Vasile Alecsandri”, Direcției ” Apă-Canal”, Centrului multifuncțional, dar și parlamentari. După miting au urmat depuneri de flori la monument și plăcile comemorative.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, mitinguri de comemorare, depuneri de flori, concerte festive şi alte activități de sărbătoare pentru veteranii celui de-al doilea război mondial au fost organizate în majoritatea localităţilor Republicii Moldova. Orchestrele militare ale Armatei Naţionale şi Orchestrei Ministerului Afacerilor Interne au evoluat în grădinile publice din ţară.

În Moldova au rămas în viaţă 1250 de veterani, care au luptat în perioada celui De-al Doilea Război Mondial în Armata Sovietică sau în Armata Română. Cel mai sângeros război din istoria omenirii a luat viața a cel puţin 60 de milioane de persoane.