×
Meniu

Diplome pentru asistenți medicali cu prilejul zilei profesionale

Ana Patrasco

Cu prilejul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, Consiliul asistentelor medicale al IMSP SR Telenești a organizat o conferință, care a întrunit circa 80 de participante.  Conferința a fost deschisă de Ana Patrașco, președintele Filialei Telenești a Asociației de Nursing din Republica Moldova, acțiune după care a răsunat Imnul asistentelor medicale.

Din startul activității o echipă de asistente medicale a lansat  flashmobul “Nursele o voce de lider”, care a avut drept scop sensibilizarea opiniiei publice în privința consolidării idealurilor de pace și promovarea activității nurselor în sistemul medical. După aceasta, Ana Patrașco a  prezentat un raport privind activitatea asistenților medicali din ultimii ani și perspectivele de dezvoltare a domeniului nursingului în raionul Telenești.

Ulterior, participanții la conferință au fost felicitați de directorul spitalului, Alexei Bivol, președintele Comitetului sindical, Larisa Grăjdeanu, șeful Secției Boli Contagioase, Sergiu Oală,  precum și de către echipa de viitoare asistente medicale de la Colegiul de Medicină din Orhei, care urmează în cadrul instituției un stagiu de practică de specialitate.

În cadrul conferinței mai multor asistente medicale le-au fost acordate diplome din partea Ministerului Sănătății, Federației Sindicale ”Sănătatea” și Asociației de Nursind din Republica Moldova pentru dăruire în profesie, profesionalism înalt, performanțe înalte obținute în prestarea serviciilor de asistență medical în semn de distinsă apreciere pentru contribuția adusă la îmbunătățirea calității îngrijirilor medicale. Diplome speciale au fost oferite Marianei Guțan, desemnată drept cel mai bun tînăr specialist, și Dariei Morari – cel mai experimentat specialist.

În finalul conferinței au fost anunțate rezultatele concursului pentru cel mai bun panou fotografic ” Nursele o voce de lider”, la care au participat toate subdiviziunile instituției. Conform deciziei juriului, primul loc a fost acordat Secției Consultative, locul doi – Secției Boli Interne, iar locul trei – Secției Chirurgie și Traumatologie. De menționat că și celelalte subdiviziuni participante s-au învrednicit de diplome și premii bănești, oferite de Comitetul sindical.

Ziua Internaționala a Asstenților Medicali este celebrată în întreaga lume la 12 mai, dată ce marchează și ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, care a pus bazele moderne ale asistenței medicale.