×
Meniu

Diplomele studenților de la USMF, recunoscute peste hotare

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a obţinut statutul de instituţie acreditată internaţional de către Federația Mondială de Educație Medicală.

Potrivit publicaţiei stiri.md, Universitatea a primit Certificatul de confirmare a acreditării internaţionale pe un termen de 5 ani. Una dintre cele mai bune noutăți este faptul că pentru specialiștii pregătiți la USMF „Nicolae Testemițanu”, certificarea internațională semnifică recunoașterea diplomelor de studii în alte state ale lumii și posibilități de afirmare peste hotarele țării.

Conform unui comunicat emis de universitate, acreditarea Federației Mondiale de Educație Medicală certifică atât sustenabilitatea programelor de educație medicală, cât și competențele instituțiilor de profil în oferirea instruirii medicale calitative – elemente ce asigură încrederea pacienților și a medicilor practicieni calificați.

Procesul de acreditare internaţională a fost inițiat în luna martie curent și a presupus mai multe etape, una dintre ele fiind realizarea Raportului de autoevaluare instituţională, conform cerinţelor internaţionale.