×
Meniu

Flash-mob, dedicat asistenților medicali

Aproximativ 50 de asistenți medicali au participat astăzi la un flash-mob, desfășurat în cadrul IMSP Spitalul Raional Telenești cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical.

Activitatea a fost organizată și coordonată  de asistenta medicală principală a instituției, Ana Patrașco. Evenimentul  este dedicat asistenților medicali cu scopul de a sensibiliza opinia publică față de această profesie și de a promova activitatea nurselor în sistemul medical, spune Ana Patrașco. Această zi este sărbătorită în fiecare an la 12 mai, în memoria Florence Nightingale, fondatoarea profesiei de nursă care a dat o identitate acestei nobile meserii. Personalul asistenţilor medicali reprezintă una din cele mai numeroase grupe profesionale în structura cadrelor medicale din Moldova şi reprezintă o comunitate de aproximativ 22 de mii de profesionişti, a menționat Ana Patrașco.

Prezent la această acțiune, directorul IMSP SR Telenești, Alexei Bivol a adresat un mesaj de felicitare asistenților medicali, persoane responsabile pentru sănătatea, siguranța și recuperarea pacienților, care deseori rămân în umbra istoriilor medicale de succes. În cadrul discursului său, Alexei Bivol a evidențiat problemele cu care se confruntă asistenții medicali, dar și rezultatele bune obținute de ei prin mulți ani de perfecționare și dezvoltare.

De ziua lor profesională, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea profesională, Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova le-a oferit diplome celor mai dedicate asistente medicale, care lucrează la IMSP SR Telenești.

Prin decizia Ministerului Sănătăţii, această sărbătoare este marcată în Republica Moldova din anul 1994.