×
Meniu

“Inițiativa Pozitivă”, la Spitalul raional Telenești

Motivarea testării la HIV a populației și diminuarea nivelului de discriminare prin lichidarea barierelor legale din domeniul HIV/SIDA  au fost obiectivele principale ale unei activități organizate recent în incinta IMSP Spitalul raional Telenești de către  Asociația “Inițiativa Pozitivă”.

Acțiunea, la care au participat circa 30 de medici și asistenți medicali, face parte din Campania prilejuită de Ziua Internațională de Comemorare a Persoanelor Decedate din cauza HIV/SIDA și presupune desfășurarea sesiunilor informative cu reprezentanții organelor de drept și instituțiilor medicale.

Membrii Asociației “Inițiativa Pozitivă” – Natalia Jelezoglu, Natalia Kurbasov și Vitalie Romanov – au menționat în discursurile lor problema mobilizării eforturilor tuturor părților responsabile și interesate de la nivel național și local în vederea implementării măsurilor de răspuns în combatrea epidemiei HIV în Republica Moldova. De notat că în cadrul acțiunii fiecare doritor a putut beneficia de consiliere pre și post testare, testare la HIV, Sifilis și Hepatita virală C – în baza testelor rapide.

Pînă la 29 mai curent, echipa Asociației “Inițiativa Pozitivă”  urmează să mai organizeaze acțiuni similare  în orașele Ialoveni, Hâncești, Ungheni, Nisporeni, Strășeni, Orhei, Anenii Noi și Cricova.

Asociația “Inițiativa Pozitivă” reprezintă o rețea de organizații non-profit din Republica Moldova activitatea căreia se axează pe protecția intereselor şi drepturilor persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA, utilizatorilor de droguri, femeilor şi copiilor afectați de infecția HIV şi ale altor comunități vulnerabile.