×
Meniu

Întru combaterea intoxicaţiilor de etiologie chimică

„Nu utilizați substanțele chimice pentru tratamentul oamenilor” este generiul Săptămânii Naționale pentru combaterea intoxicaţiilor acute exogene de etiologie chimică. Acțiunea este organizată în perioada 9-14 septembrie curent de Agenția Națională de Sănătate Publică, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, notează site-ul MSMPS.

Pentru a sensibiliza populaţia şi a face atât părinţii, cât și copiii, să conştientizeze pericolul otrăvirilor cu substanțe chimice, mai ales în condiţii casnice, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în comun cu șefii direcțiilor de învățământ teritoriale, alături de medicii de familie și cadrele didactice vor desfăşura activităţi de informare şi comunicare pe tematica prevenirii intoxicațiilor și protecției sănătății de acțiunea diferitor substanțe chimice.

Pe parcursul acestei săptămâni vor fi organizate discuții publice, instruiri şi difuzate materiale informative în presă în domeniul prevenirii intoxicațiilor acute cu produse chimice. Totodată, va fi organizat un concurs de desen în rândul elevilor, iar câștigătorii vor fi premiați.