×
Meniu

La IMSP SR Telenești a fost organizat un flash mob în legătură cu acțiunile de denigrare a imaginii instituției

Aproximativ 100 de angajați ai IMSP SR Telenești au participat astăzi, 4 octombrie, la un flash mob organizat de Comitetul Sindical în legătură cu răspîndirea în spațiul public de către Emilian Crețu, prezentatorul emisiunii Dora Show de la postul Jurnal TV, a unor informații defăimătoare despre instituție.

În discursul său Larisa Grăjdeanu, președintele Comitetului Sindical, a spus că în acest mod a fost pătat albul imaculat al halatului medical, a fost denigrată cinstea și onoarea lucrătorului medical. Astfel, a fost înjosită imaginea Spitalului Telenești, fondat  în anul 1892. Iată că după 130 de ani de activitate, o persoană cere inchiderea instituției.

În cadrul evenimentului, Larisa Grăjdeanu a lansat un apel prin intermediul căruia colectivul spitalului solicită susținere în legătură cu acțiunile de denigrare a imaginii instituției și injurii în adresa angajaților.

APEL PUBLIC

Colectivul IMSP Spitalul Raional Telenești își exprimă indignarea în legătură cu răspîndirea în spațiul public de către Emilian Crețu, prezentatorul emisiunii Dora Show de la postul Jurnal TV, a unor informații defăimătoare despre IMSP Spitalul Raional Telenești, cu discurs insultător la adresa angajaților, care lezează reputația instituției.

În urma postărilor făcute de el pe rețeaua Instagram, IMSP SR Telenești a devenit ținta unor acuzații denigrătoare, în special în spațiunl on-line. Acesta a  lansat acuzații defăimătoare, utilizînd injurii și declarații care lezează reputația instituției. Constatăm cu îngrijorare că acest caz a fost  exploatat pentru a discredita și a provoca ură din partea societății.

Lansăm un mesaj de solidaritate cu toți lucrătorii medicali din țară care respectă valorile de etică profesională. Îndemnăm utilizatorii rețelelor sociale și consumatorii de produse media să păstreze un limbaj civilizat în raport cu lucrătorii medicali și să facă distincția între persoanele oneste, care muncesc în folosul societății, și cele ce promovează interese în detrimentul ei.

Considerăm că Emilian Crețu trebuie să-și ceară scuze public pentru declarațiile denigrătoare făcute, în caz contrar vom fi nevoiți să apelăm la serviciile instanțelor judecătorești.