×
Meniu

La Telenești, 56 de persoane sunt vaccinate anti-COVID-19 cu Pfizer/BioNTech

În cadrul IMSP Spitalul Raional Telenești a demarat astăzi, 24 martie, procesul de imunizare anti-COVID-19 a lucrătorilor medicali cu Pfizer/BioNTech. Vaccinul face parte din lotul recepționat prin intermediul platformei COVAX. Cu aceste doze vor fi vaccinați lucrătorii medicali, dar și alte categorii de persoane incluse în prima etapă de vaccinare. În zilele următoare vor fi vaccinați 56 de angajați ai instituției.

Directorul IMSP SR Telenești, Alexei Bivol, primul beneficiar al Pfizer/BioNTech, a spus că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă soluție de stopare a pandemiei. Nu pot să existe întrebări referitoare la beneficiile vaccinării. După mai multe „pro” și „contra” trebuie în consecință aleasă imunizarea, a specificat Alexei Bivol.

Toate persoanele imunizate cu Pfizer/BioNTechvor fi înregistrate în registrul electronic de vaccinare COVID-19. Fiecare persoană va fi imunizată cu două doze de vaccin, administrate la un interval de 21 zile. Vaccinul Pfizer/BioNTech necesită condiții speciale de păstrare la o temperatură foarte scăzută (-60°C până la -90°C). După un proces controlat de ajustare a temperaturii acest vaccin poate fi transferat și depozitat la temperatura normală a frigiderului (+2°C până la +8°C), păstrându-și în același timp eficacitatea pentru o perioadă maximă de 120 ore, iar în cazul în care a fost extrasă cel puțin o doză din flacon, acesta se va utiliza în maxim 6 ore.

La începutul lunii curente în cadrul IMSP Spitalul Raional Telenești au fost imunizați anti-COVID-19 cu Astra Zeneca 110 de angajați ai secțiilor COVID-19, Anestezie și Terapie Intensivă, Internare, Chirurgie Generală și Boli Interne.