×
Meniu

Imunizare anti-coronavirus, la Telenești

În cadrul IMSP Spitalul Raional Telenești a demarat procesul de imunizare anti-COVID-19 a lucrătorilor medicali din prima linie. În zilele următoare vor fi vaccinați cu Astra Zeneca 50 de persoane, angajați ai secțiilor COVID-19 și Anestezie și Terapie Intensivă.

Primul beneficiar a fost șeful Secției COVID-19, Sergiu Oală, care luptă în prima linie cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. „Încercăm să le dovedim prin propriul exemplu celor care mai au dubii privind  necesitatea de a se vaccina, că unica posibilitate de a pune capăt acestei epidemii este vaccinarea. Aceasta e cea mai sigură modalitate de a ne proteja sănătatea noastră și a celor care ne înconjoară, fapt ce presupune și o îmbunătățire a situației epidemiologice”, a spus Sergiu Oală.

De notat că în contextul demarării campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, în cadrul IMSP Spitalul Raional Telenești a fost organizat un training care a presupus studierea procesului de vaccinare propriu-zis, precum și organizarea activității Centrului  de vaccinare din cadrul instituției pentru a identifica și corecta eventualele disfuncționalități ca lucrurile să decurgă conform recomandărilor internaționale. La acțiune a participat echipa de vaccinare, compusă din șapte persoane  – medici și asistente medicale, care urmează să imunizeze anti-coronavirus lucrătorii medicali din prima linie.

În Republica Moldova la finele săptămînii trecute au ajuns 21 de mii 600 de doze de vaccine Astra Zeneca. Acestea fac parte din ajutorul umanitar de 200 de mii de doze, oferit de Romania.