×
Meniu

Două cazuri de infectare repetată cu COVID-19, la Telenești

În Republica Moldova au fost înregistrate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 340 cazuri de infectare repetată cu virusul SAR-CoV-2. Două cazuri din numărul total de infectări de acest fel au fost notificate la Telenești.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, infectarea repetată a persoanelor spune despre faptul că cei care au făcut Covid-19 nu crează o imunitate care i-ar proteja pentru o perioadă îndelungată.

Astfel, circa 65 la sută din cauzele de infectare cu noul coronavirus repetată sunt înregistrate în perioada 3-6 luni după infectarea primară. Cele mai multe cazuri de infectare repetată au fost înregistrate în municipiul Chișinău, circa 41 la sută, dintre care 29 procente sunt persoane cu vîrsta între 50 și 59 de ani.

Conform distribuirii cazurilor repetate de infectare în funcție de vârstă, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la persoanele cu vîrsta între 40 și 49 de ani, dar și cele din grupul de 60-69 de ani. Din numărul total de persoane infectate repetat circa 57 la sută sunt femei, iar circa 43 la sută – bărbați.