×
Meniu

La Telenești, beneficiarilor le-a fost administrată a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech

Astăzi, 14 aprilie, 54 de angajați ai IMSP Spitalul Raional Telenești au fost imunizați cu a doua doză de vaccin anti-COVID-19 – Pfizer/BioNTech. Acum trei săptămîni, aceste persoane au fost incluse în prima etapă de vaccinare și au beneficiat de prima doza de vaccin Pfizer/BioNTech, recepționat prin intermediul platformei COVAX.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit ieri lotul de vaccin împotriva COVID-19 „Pfizer/BioNTech” în cantitate de 12.282 de doze, tuturor centrelor de vaccinare, pentru administrarea dozei II. Astfel, începând de astăzi, conducătorii instituțiilor medico-sanitare asigura vaccinarea contingentelor, imunizate cu prima doză, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru lucrătorii medicali.

Vaccinul Pfizer/BioNTech poate fi transferat și depozitat la temperatura normală a frigiderului (+2°C până la +8°C), păstrându-și în același timp eficacitatea pentru o perioadă maximă de 120 ore, iar în cazul în care a fost extrasă cel puțin o doză din flacon, acesta se va utiliza în maxim 6 ore.