×
Meniu

Medicamente împotriva scabiei și pediculozei, distribuite gratuit

Substanțele medicamentoase impotriva pediculozei și scabiei urmează să fie distribuite gratuit, iar în taberele de odihnă, în instituțiile medicale și de învățământ, personalul medical va efectua examinări întru depistarea acestor maladii. Un asemenea ordin a fost emis recent de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Măsurile respective, potrivit MSMPS, sunt intreprinse din cauza creșterii numărului de cazuri de intoxicații cu substanțe chimice utilizate de populație în condiții casnice pentru tratamentul diferitelor boli, precum scabia sau pediculoza, care se soldează cu decesul copiilor.

Potrivit documentului, urmează să fie realizate materiale informaționale  cu referire la prevenirea intoxicațiilor cu substanțe chimice care vor fi plasate în locurile publice și în farmaciile veterinare. În același timp, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va asigura respectarea cerințelor privind comercializarea și utilizarea produselor chimice, precum și va informa populația privind riscurile de sănătate publică.

Potrivit statisticilor, pe parcursul ultimilor șapte ani au suferit de intoxicații exogene de etiologie chimică circa 27,5 mii de persoane, dintre care circa 8 mii de copii. Din numărul total de personae intoxicate 859 au decedat, dintre care 38 de copii.