×
Meniu

Mersul pe bicicletă, recomandat bărbaților

Mersul pe bicicletă a fost adesea asociat cu disfuncțiile erectile, precum și cu unele afecțiuni urinare. Un studiu făcut recent contrazice ideile preconcepute, asigurîndu-ne că ciclismul nu afectează nici viața sexuală, dar nici aparatul urinar al bărbatului, scrie publicația doc.ro.

Coordonatorul echipei de cercetători care a realizat studiul, Benjamin Breyer de la departamentul de Urologie al Universității California, San Francisco, susține că acest studiu este cel mai amplu făcut vreodată pe această temă. Rezultatele acestuia au confirmat faptul ca mersul pe bicicletă nu are niciun impact asupra funcțiilor sexuale și urinare masculine.

Mai mult decat atat, mersul pe bicicletă este chiar recomandat bărbaților, asta pentru că are o mulțime de beneficii pentru sănătatea inimii, precum și pentru cea a articulațiilor.

În cadrul studiului făcut de americani, s-au analizat datele a 2775 de bicicliști, 539 de înotători și 789 de atleți. S-au comparat datele acestora pentru a observa impactul pe care sporturile practicate îl au asupra sănătății organelor reproducatoare, dar și a aparatului urinar.

Concluzia acestui studiu a fost următoarea: bicicliștii nu sunt mai expuși problemelor urinare sau ale aparatului reproducător, comparativ cu cei care practică alte sporturi.