×
Meniu

Pachete umanitare pentru persoane cu disabilități, oferite de IMSP Spitalul raional Telenești

La Telenești, pe 3 decembrie curent, reprezentanți ai IMSP Spitalul Raional au vizitat la domiciliu mai multe persoane cu disabilități, foști angajați ai instituției, pentru a le oferi pachete umanitare. Evenimentul a fost organizat de către administrația instituției cu prilejul marcării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Disabilități.

Alexei Bivol, directorul IMSP SR Telenești, spune că aceste vizite sunt organizate anual în scopul de a aduce o mică bucurie persoanelor cu necesități speciale și de ai inspira și pe alții să aprecieze aceste persoane indiferent de statutul lor social. Important este ca aceste acțiuni să devină un vector de conştientizare a problematicii disabilităţii, susține sursa citată.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată în fiecare an la 3 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate. Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în 1992, pentru a marca încheierea Deceniului Națiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilități (1983-1992).