×
Meniu

„Pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă”, la Telenești

De Ziua Mondială a Sănătății, marcată astăzi, în cadrul IMSP SR Telenești au fost  organizate activități de sensibilizare și informare privind asigurarea dreptului la sănătate și a accesului garantat la serviciile medicale esențiale și de înaltă calitate. În cadrul acțiunilor a fost lansat îndemnul OMS de a întreprinde fapte concrete pentru eliminarea inechităților în domeniul sănătății.

Mesajul vine și  în contextul pandemiei COVID-19, care a afectat întreg globul, impactul acesteia fiind resimțit îndeosebi de către comunitățile social-vulnerabile. Numai atunci când se întâmplă acest lucru putem pune capăt pandemiei.

Pe lângă asigurarea unei aprovizionări corecte de vaccinuri, teste și tratamente, trebuie să consolidăm sistemele de sănătate pentru a le furniza. Oferirea acestei asistențe sunt prerogativele după care se ghidează zilnic medicii  și asistenții medicali , care continuă să fie pe prima linie de luptă cu pandemia. Încă de la începutul acesteia, lucrătorii medicali au dat dovadă de profesionalism și o gestionare corectă a situației în care se aflau persoanele afectate.

Genericul din acest an al Zilei Mondiale a Sănătății este „Pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă”.