×
Meniu

Personalul medical al Spitalului raional, care a fost în contact cu o pacientă bolnavă de Covid-19, testat negativ

Secția Obstetrică și Ginecologie din cadrul IMSP Spitalul raional Telenești și-a reluat activitatea, la șapte zile după ce a fost închisă din cauza unei gravide, testată pozitiv la Covid-19. Totodată, personalul medical al secției, care a fost în contact cu bolnava a fost testat negativ la noul coronavirus.

La angajații respectivi nu a fost confirmată prezența noului coronovarus, iar peste alte șapte zile, timp în care aceștia vor mai sta izolați, procedura urmează să fie repetată, pentru a nu pune în pericol sănătatea pacienților. Acum persoanele date sunt izolate și nu au manifestări clinice de Covid-19, starea sănătății lor fiind bună.

De notat că până la ora actuală niciun pacient nu a fost internat în cadrul IMSP Spitalul raional Teleneș cu diagnoză Covid-19.

În prezent, în raionul Telenești sunt înregistrate 12 cazuri de Covid-19: șase în satul Negureni, două în Bănești și cîte un caz în localitățile Mîndrești, Ratuș, Ghermănești și Mihalașa Veche. În același timp, 402 persoane se află sub supravegherea medicilor.