×
Meniu

Primirea pacientului în spital și regimul sanitar antiepidemic, la Telenești

La 14 octombrie curent, administrația IMSP SR Telenești a organizat pentru lucrătorii tehnici ai instituției  o conferință teoretico-practică care a inclus două sesiuni. Prima sesiune a avut genericul “Primirea pacientului în spital. Rolul lucrătorului tehnic”. A doua sesiune a avut tema “Regimul sanitar antiepidemic. Ziua mondială a spălatului pe mîini”.

Prima sesiune a fost moderată de asistenta medical a Secției Internare, Mariana Guțan. În cadrul sesiunii raportorul a vorbit despre etapele și acțiunile care urmează să fie respectate în timpul internării pacientilor în secțiile spitalului, prelucrarea sanitară a pacienților și instrucțiunea de evaluare a pacienților care prezintă anumite riscuri.

În cadrul celei de-a doua sesiuni –  “Regimul sanitar antiepidemic. Ziua mondială a spălatului pe mîini “, raportorii – Lilia Cojocari, asistentă medicală, Secția Consultativă, și Larisa Grăjdeanu, medic-epidemiolog, au atras atenția asupra  importanței echipamentelor de protecție și igienei mainilor întru prevenirea bolilor transmisibile.

De notat că, în conformitate cu prevederile Programului naţional pentru implementarea Protocolului privind Apa şi Sănătatea în Republica Moldova pentru anii 2016-2025, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.1063 din 16 septembrie 2016, în cadrul instituției au fost organizate activități privind informarea, educarea și constientizarea importanței igienei mainilor pentru prevenirea bolilor transmisibile, inclusiv a coronavirusului.