×
Meniu

Remediul care face minuni, propolisul

Natura oferă o sumedenie de remedii naturale care ne pot ameliora simptomele unor afecțiuni sau chiar trata unele. Sunt studii care au demonstrat de-a lungul anilor eficiența propolisului asupra organismului. Mai exact, cercetătorii au susținut că propolisul are efecte benefice în peste 200 de afecțiuni. Conform specialiștilor, 21 de bacterii, 10 specii de ciuperci parazitare, 30 de tulpini de virusuri sunt eliminate cu ajutorul propolisului, scrie publicaţia adevărul.ro.

Trebuie reamintit faptul că propolisul are proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene. Totodată, propolisul este un excelent antiviral, antiinflamator, stimulează formarea de anticorpi, fiind extrem de benefic pentru întărirea sistemului imunitar.

Face minuni în cazul gripei. De exemplu, un studiu realizat de nemți a scos în evidență faptul că persoanele care iau zilnic tinctură de propolis pot diminua riscul de a face gripă, mai exact cu 40%. Elimina infecțiile precum Candida bucală. Având proprietăți antioxidante ajută la neutralizarea radicalilor liberi din sânge. În combinație cu mierea contribuie la normalizarea tensiunii arteriale. În plus, propolisul susține și buna funcționare a teșutului osos. Este un bun adjuvant în cazul simptomelor neplăcute, specifice alergiilor sezoniere. Are efecte și în cazul rinitelor alergice.Studiile au arătat că este bună tinctura de propolis în cazuri de angină pectorală sau de insuficienţă cardiacă. Propolisul este bun și în caz de gingivite, parodontoză incipientă sau dureri de dinţi. Alte cercetări au adus în lumină contribuția propolisului la normalizarea cantității de colesterol din sânge. Proprietățile lui antiinflamatorii contribuie la vindecarea crăpăturilor de la nivelul mâinilor, a degerăturilor sau a înțepăturilor de insecte.

Uneori, propolisul are și reacții alergice. De aceea, este bine să acorzi atenția cuvenită pentru a evita sau a lua măsurile necesare în cazul unei alergii. Foarte probabil ca medicul să-ți recomande efectuarea unui test de toleranță că să nu ai probleme la administrarea lui.