×
Meniu

Salariile angajaților din sistemul de sănătate ar putea fi majorate de la 1 iulie curent

Salariile angajaților din sistemul de sănătate ar putea fi majorate de la 01 iulie cu 40 la sută. Deputații PSRM au înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă care prevede alocarea surselor financiare necesare pentru acoperirea acestor majorări din fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală.

Astfel, a fost propusă alocarea a aproape 841 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor necesare creșterilor salariale cu 40% pentru angajații din cadrul instituțiilor medico – sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, începînd cu 01 iulie 2021.

Potrivit documentului, alte aproape 272 de mii de lei vor fi alocate pentru acordarea sporului calculat personalului antrenat în acordarea asistenței medicale persoanelor care întrunesc criteriile definiției de caz COVID-19 ca rezultat a creșterii numărului de personal implicat în tratamentul infecției.

Amintim, la inițiativa lui Igor Dodon salariile tuturor angajaților din domeniul medical vor fi dublate. Majorarea se efectuează în trei etape. La 01 septembrie 2020 și 01 ianuarie 2021, leafa din sănătate a crescut cu cîte 30%. La 01 iulie urmează să fie efectuată ultima etapă de majorare a salariilor, care se va încheia cu creșterea dublă a acestora.