×
Meniu

Șașe pacienți cu Covid 19 beneficiază de tratament în cadrul IMSP Spitalul raional Telenești

SERGIU OALĂ

În prezent, șașe pacienți cu formă de gravitate medie de Covid 19 beneficiază de tratament în Secția Boli Contagioase din cadrul IMSP Spitalul Raional Telenești.

Potrivit șefului secției, Sergiu Oală, serviciile medicale sunt acordate bolnavilor de o echipă, compusă din medici, asistenți medicali și infirmiere, asigurată cu echipament de protecție conform cerințelor OMS. Pentru a face față situației, a fost modificat programul de lucru al medicilor specialiști de profil și asistenților medicali, care la moment activează în schimburi.Personalul medical, implicat în acordarea asitenței medicale pacienților respectivi, este cazat la căminul Liceului “Lucian Blaga” din Telenești.

Femeile însărcinate și copiii, depistați pozitiv cu Covid-19, vor fi transportați la instituții medicale de profil din Chisinau, în conformitate cu prevederile de activitate în condiții excepționale, susține sursa citată.

În prezent, în raionul Telenești sunt înregistate 25 cazuri de Covid 19. Pînă la 29 aprilie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate 3638 cazuri de infectare cu noul Coronavirus.