×
Meniu

O subdiviziune din cadrul IMSP Spitalul raional Telenești, închisă pentru o perioadă nedeterminată

Secția Obstetrică și Ginecologie din cadrul IMSP Spitalul raional Telenești a fost închisă pentru o perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată după ce o gravidă a fost testată pozitiv la Covid-19. Femeia a solicitat asistență medicală în secție pe 5 aprilie, la ora 4:00. În cîteva minute după aceasta, persoana a născut, de aceea nu au reușit să îi facă investigațiile necesare. După naștere, medicii au analizat starea femeii și au observat semne ale infecției cu Covid-19.

Acesteia imediat i s-au prelevat probele necesare, care au fost transportate la laboratorul din Chișinău, rezultatele confirmînd ulterior contractarea virusului. În aceiași zi ea a fost transportată la una din instituțiile specializate din municipiul Chișinau.

Personalul medical, care a intrat în contact cu femeia, a fost izolat și este monitorzat. Angajaților respectivi, de asemenea, urmează să li se preleveze, peste o anumită perioadă, probe pentru a confirma sau infirma prezența în organism a infecției Covid-19. De notat că în cadrul Secției Obstertică și Ginecologie au fost întreprinse toate măsurile antiepidemice, iar la moment în cadrul  subdiviziunii nu pot fi internate paciente. Totodată, gravidele care vor avea nevoie de asistență medicală vor fi direcționate la IMSP Spitalul raional Orhei.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, Municii și Protecției Sociale, pînă la ora actuală, în raionul Telenești au fost înregistrate 12 cazuri de Covid-19, iar 369 de persoane se află sub supravegherea medicilor.