×
Meniu

Stagiu practic de specialitate în cadrul IMSP SR Telenești

Cei opt elevi de la anul V ai colegiilor de medicină din Orhei și Bălți, care au ales să-și petreacă stagiul practic în cadrul Instituției Medico-Sanitare Publice Spitalul Raional (IMSP SR) Telenești au susținut, în aceste zile, examenul practic. Evaluarea a demonstrat un grad inalt  de acumulare a cunoștințelor medicale și a abilităților practice, pe care aceștia le vor folosi în continuare în calitate de viitori asistenți medicali.

Programul de stagiu, coordonat de către vicedirectorul instituției, Ștefan Gori, si asistenta șefă, Ana Patrașco, a fost unul complet și a inclus o parte teoretică aplicativă, și alta practica propriu-zisă în cadrul secțiillor.

Pe parcursul celor aproape cinci luni de stagiu, IMSP SR Telenești  a pus la dispoziția elevilor materiale didactice, specialiști  cu o experiență în domeniu, toate aceste condiții fiind create pentru a le oferi o experiență de studiu și pentru a-i motiva să îmbrățișeze profesia de asistent medical.

Elevii, la rândul lor, au apreciat implicarea activă a participanților la procesul de instruire, care le-au oferit informații și sfaturi și i-au tratat cu respect și afecțiune. De asemenea, aceștia au fost impresionați de diversitatea cazurilor întâlnite, aflînd-se  cot la cot cu lucrătorii medicali, o experiență care le-a imbogățit cunoștințele în domeniu.

Stagiul practic de specialitate a fost organizat în conformitate cu Planul de învățămînt și ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al RM “Cu privire la Bazele pentru instruirea practică în învățămîntul medical mediu de specialitate”.