×
Meniu

Suplimente la salarii angajaților din spitale pentru servicii de noapte

Modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală a fost aprobată recent de Guvern. Potrivit portalului MSMPS, documentul prevede reglementarea mărimii și condițiilor de stabilire a suplimentului pentru munca pe timp de noapte – între orele 22.00 și 6.00 – a personalului angajat în instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul de asigurări obligatorii de asistență medicală cu scop de a compensa financiar efortul depus și surmenajul din timpul programului de noapte.

Noua prevedere stabilește un supliment în sumă fixă, în funcție de complexitatea activității, care este determinată de categoria și nivelul instituției, precum și de profilul medical/specialitatea medicală în care activează personalul.

„,În sistemul medical este nevoie de a majora salariile și nu cum s-a făcut până acum, doar cu câte 100-200 de lei. Suma maximă oferită pentru un serviciu de noapte este de 1000 de lei, adăugați la pachetul de salariu deja existent. Surmenajul acestui personal este foarte mare, arderea profesională de asemenea. Prin această decizie venim să facem prima majorare după care vor urma și altele”, a declarat ministrul Ala Nemerenco, în cadrul ședinței Executivului.