×
Meniu

Tarife noi pentru serviciile medico-sanitare

Guvernul RM a aprobat 148 tarife noi pentru Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare și a exclus 111 tarife depășite. Noile tarife vor extinde spectrul de servicii medicale și de investigații în domeniul public urmare a asigurării instituțiilor publice cu echipamente moderne și tehnologii avansate.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sănătățiii, tarifele nou-aprobate vor oferi cetățenilor servicii în premieră, precum testarea citogenetică de tumori, care va permite pacienților oncologici să fi diagnosticați la timp, astfel asigurându-se și eficiență în tratament.

În același timp, vor deveni posibile investigațiile medicale noi în diagnosticul hemopatiilor, strict necesare pentru diagnosticul diferențiat al acestora la maturi și copii. Tarifele vor cuprinde inclusiv și noi servicii de nefrolitotomie percutanată, limfodrenaj, rinomanometrie, determinare rapidă a microorganismelor și rezistenței la antibiotice, secvențiere a virusului SARS-CoV-2, etc.

Tarifele serviciilor medico-sanitare au fost calculate în conformitate cu Metodologia stabilirii tarifelor pentru prestarea serviciilor medico-sanitare, aprobată prin Hotărîrea Guvernului nr.1020/2011 și în baza cheltuielilor suportate de prestatori în anul 2020/2021.