×
Meniu

Un pahar de vin spumant reduce riscul atacurilor de cord

Studii recente au demonstrat că un pocal de spumant, savurat o dată pe săptămână, îmbunătăţeşte memoria, activitatea inimii, aspectul pielii şi ridică imunitatea, scrie publicația ea.md.

În primul rînd, consumul unei cantități indicate mai sus este bun pentru sistemul cardiovascular. Cercetătorii explică acest fapt prin polifenoli, care au proprietăţi antioxidante şi care scad tensiunea arterială şi sporesc circulaţia sangvină. În acest mod, se reduce riscul atacurilor de cord.

De asemenea, s-a stabilit că vinul spumant conţine zinc, magneziu şi potasiu. Un lucru foarte bun, ţinând cont de faptul că s-au dovedit a fi nişte stimulatoare excelente ale bunei dispoziţii.

Această băutură este benefică și pentru sistemul respirator. La fel ca vinurile albe, această „sărbătoare” cu bule menţine sănătoase ţesuturile plămânilor și s-a dovedit că spumantul este bun pentru memorie, sporind funcţiile cognitive.

Cercetările efectuate de The University of Reading au arătat că un pahar-două de această băutură pe săptămână poate contracara pierderea memoriei asociată îmbătrânirii. Mai mult ca atît, există unele dovezi care sugerează că ar putea chiar ajuta la întârzierea apariției tulburărilor cerebrale degenerative, cum ar fi demența.

Studiile demonstrează că dioxidul de carbon prezent în şampanie poate duce la netezirea pielii, iar polifenolii combat roşeaţa. Potrivit unor studii, un pahar de spumant te fereşte de viroze. La fel ca vinul roșu, conține antioxidanți, care reduc șansele de a te îmbolnăvi cu 60%.