×
Meniu

Ventilator pentru respirație artificială, donat Spitalului Raional Telenești

Mai multe șanse la viață pentru pacienții internați în cadrul IMSP SR Telenești, după ce instituției medicale i-a fost donat un ventilator pentru respirație artificială. Acesta este un dispozitiv performant și va ajuta, inclusiv, pacienții infectați cu coronavirus.

Ventilatorul pentru respirație artificială a fost oferit instituției de primarul de Telenești, Vadim Lelic, reprezentantul Partidului Liberal Democrat din Moldova,  care susţine astfel sistemul medical din raionul Telenești şi mai ales personalul medical din linia întâi care luptă cu COVID-19. Donația a fost acordată în numele Grupului Teritorial ANOIA al Colegiului Graduat de Ingineri tehnici din Barcelona, prin mediul Leicester Trade Center SL din Igualada, Barcelona.

Primarul Vadim Lelic a spus că apreciază munca întregului personal medical teleneștean în această perioadă complicată. Este important să fim solidari şi să acţionăm cu responsabilitate, de aceea sperăm că acest echipament va fi de folos în tratamentul bolnavilor, a precizat Vadim Lelic.

La rândul său, Alexei Bivol, directorul spitalului, a spus că a fost surprins de gestul de binefacere și a remarcat că dacă cel puțin viața unui bolnav va fi salvată grație acestui dispozitiv, acesta va fi un mare success. Suntem recunoscători pentru orice acțiune similară, ce va ajuta în lupta împotriva coronavirusului, a mai adăugat Alexei Bivol.

IMSP SR Telenești a început să trateze bolnavi de coronavirus la 10 aprilie curent, primul pacient fiind externat la 4 mai. De notat că în cadrul IMSP SR Telenești, pentru a face față situației, a fost modificat programul de lucru al medicilor specialiști de profil și asistenților medicali, care la moment activează în schimburi. Serviciile medicale sunt acordate bolnavilor de o echipă, compusă din medici, asistenți medicali și infirmiere, asigurată cu echipament de protecție conform cerințelor OMS.