×
Meniu

Ziua profesională a lucrătorului medical și a farmacistului, la Telenești

Ziua profesională a lucrătorului medical și a farmacistului a fost marcată, recent, de către angajați ai Instituţiei Medico Sanitare Publice Spitalul Raional (IMSP SR) Teleneşti printr-o festivitate solemnă,  desfăşurată în incinta Căminului Cultural din localitate. Activitatea a fost organizată de instituţiile medico-sanitare publice din localitate şi Organizaţia sindicală raională, în parteneriat cu Consiliul Raional.

La festivitate au participat lucrători medicali, farmaciști și functionari de la diverse instituții din teritoriul raionului Teleneşti. În sală au fost prezenți Mariana Ombun, președintele raionului, Alexandru Taburceanu, vicepresedinte,  şi Alina Pascaru, şef Direcţia Raională Educaţie. Acțiunea a fost moderată de Larisa Grăjdeanu, președintele organizaţiei sindicale a IMSP SR Telenești.

MARIANA OMBUN

În mesajul de felicitare, președintele raionului Teleneşti, Mariana Ombun, a menționat că lucrătorii medicali sunt persoane care îsi dedică viață exercitării celei mai nobile profesii, ghidându-se de obligația supremă vizată în jurământul lui Hippocrate.

Preşedintele raionului şi-a exprimat respectul și recunoștința pentru toți lucrătorii medicali din sistemul de sănătate, pentru farmaciști, dorindu-le să fie mereu plini de energie, răbdare și tenacitate.

Directorul IMSP SR Telenești, Alexei Bivol, la rîndul său, a felicitat personalul medical al raionului, exprimîndu-şi recunostinţa faţă de sacrificiul şi perseverenţa colegilor, pentru curajul și devotamentul în acest șir nesfîrsit de crize de care avem parte în ultimii ani.

ALEXEI BIVOL

De asemenea, Alexei Bivol a multumit autorităților raionale pentru atitudinea prioritară și contribuția enormă în dezvoltarea sistemului de sănătate din teritoriiu. “Am speranţa că eforturile pe care le depunem pentru a rezolva problemele din domeniu vor fi susţinute și în continuare de către autorităţi si persoanele competente.Vreau să le urez sănătate tuturor celor care o protejează, pentru că de ei depinde sănătatea tuturor, a subliniat  Alexei Bivol.

Totodată, Mariana Ombun, din numele Consiliului raional Telenești, precum și din partea Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, a înmânat unui șir de medici, asistenți medicali și farmaciști diplome pentru activitatea prodigioasă, profesionalism și abnegație în domeniul ocrotirii sănătății populației și contribuție personală la dezvoltarea sistemului de sănătate.

Partea festivă a evenimentului a culminat cu evoluția pe scena a interpretului  Valentin Uzun.

Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului se sărbătoreşte în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, fiind instituită prin decret prezidenţial în anul 1994.